Menu Toggle
webshop dstrezzed x wowmakers HOME 3

WOWpaint bevat minerale pigmenten en krijt maar heeft een andere samenstelling van grondstoffen en is dikker dan krijtverf, dit resulteert in meer diepte en textuur in de afwerking.

WOWpaint oogt subtieler en minder vlekkerig, waterspetters laten geen vlekken achter en in tegenstelling tot limewash is WOWpaint afneembaar (mits niet te hard wordt geboend, vermijd een schuurspons). Limewash is niet/lastig overschilderbaar met andere verf. WOWpaint is wel overschilderbaar met andere verf.

Gemiddeld schilder je met 1 liter WOWpaint 8 m2. Stel je hebt een muur van 20 m2 waarop je 2 lagen WOWpaint aanbrengt. 2 x 20m2 = 40m2 : 8 = 5. Je hebt dus 5 liter nodig voor 2 verflagen op 20 m2.

WOWpaint stucco effect breng je aan in 2 lagen, gebruik een natuur(varkens)haar blokkwast van goede kwaliteit met “blonde” haren en zet de verf speels op. Giet verf uit meerdere blikken over in een bouwemmer en roer alle verf goed door voordat je begint met schilderen. Dit voorkomt kleurverschil indien blikken niet uit 1 batch komen.

Een subtiel stucco effect bereik je door verticale stroken op te zetten met een natuurhaar blokkwast. Verdun voor dit effect de verf met 5-10% water.

Voor meer kleurschakeringen voeg je veel water toe. Kleurschakeringen worden na uitharding subtieler.

Gebruik je verf uit verschillende batches, blikken, winkels op meerdere muren in 1 ruimte/op 1 verdieping en wil je (kleine) kleurverschillen voorkomen? Roer dan de inhoud van alle blikken door in een of meer grote (bouw) emmer(s). WOWpaint bevat natuurlijke grondstoffen. Kleurverschillen tussen blikken/batches kunnen voorkomen.

WOWpaint kleuren kan je onderling mengen, zit jouw kleur er dus nét niet bij, meng dan je eigen unieke kleur. Wanneer je 2 kleuren niet volledig doorroert kan een vlekkerig effect ontstaan, dit kan een mooi effect geven. Na drogen is de kleur lichter.

Kwaststrepen worden verzacht door met een schone, vochtige doek speels over de natte verf te vegen (strijk of maak ronde bewegingen). Kwaststrepen verzachten met een kleine spatel kan ook. Spatel met minimale druk speels over de geverfde muur strijken. Wanneer tijdens het schilderen met de kwast “schansjes” zijn ontstaan, verwijder deze dan niet, deze ”schansjes” geven na droogtijd juist het befaamde stucco effect. Voor deze techniek zet je de verf extra dik op en verdun je deze met zo min mogelijk water.

Wanneer tijdens het aanbrengen je verf gaat rullen, is een laag waar je overheen gaat nog niet droog of de ondergrond is te zuigend. Voorkom “laagjes” want zo kwast je de ene laag met de andere laag weg en gaat de verf dus rullen.

Als je verf te stroef schildert/indroogt in je kwast mag je op gevoel water toevoegen. De ondergrond is te zuigend of de luchtvochtigheid/temperatuur is niet optimaal. Roer goed door en blijf beetjes water toevoegen indien stroefheid blijft optreden. Water heeft geen invloed op de kleur.

Een vachtroller bereikt geen stucco effect, deze gebruik je wanneer het totaal m2 met de blokkwast schilderen te tijdrovend/kostbaar is dus uitsluitend voor de 1e laag. Voorkom zichtbare overgangen (landingsbanen) tussen gerolde banen door met een licht vochtige schone doek of blokkwast over de overgangen te zigzaggen wanneer de verf nog nat is. Een gladde roller is niet geschikt voor WOWpaint.

Na drogen is de kleur lichter dan tijdens het aanbrengen, kleurschakeringen worden na uitharding subtieler.

Droogtijd tussen lagen bij een temperatuur van ca. 20 graden 2-4 uur (afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte). Wanneer bij het aanbrengen van laag 2 de verf gaat rullen, is laag 1 nog niet uitgehard.

WOWpaint beschermen tegen vetvlekken is mogelijk (achter een keukenblok). Werk af met (extra) matte (decorateurs) vernis voor krijtverf. Bijvoorbeeld van het merk Polyvine (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vermijd het gebruik van een roller). Een matte vernis is poreuzer dan een (zijde)glans vernis. Advies: zachte kwast. Na een aantal jaar is licht afschuren en bijwerken mogelijk gewenst. Advies: zachte kwast.

WOWpaint in de badkamer is mogelijk, behalve in de douche (natte cel). Achter de wastafel afwerken met (extra) matte (decorateurs) vernis voor krijtverf. Bijvoorbeeld van het merk Polyvine (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vermijd het gebruik van een roller). Een matte vernis is poreuzer dan een (zijde)glans vernis. Advies: zachte kwast.

WOWpaint op onbehandeld hout of MDF is mogelijk. Ondergrond vet- en stofvrij maken met een vochtige doek en St. Marc, licht opschuren (in deze volgorde). Deuren, banken, planken afwerken met (extra) matte (decorateurs) vernis. Bijvoorbeeld van het merk Polyvine (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vermijd het gebruik van een roller). Een matte vernis is poreuzer dan een zijdeglans vernis.

WOWpaint op onbehandelde gipsplaten, gestucte muren of behang is mogelijk mits schroefgaten, gaten en naden (tussen gipsplaten) zijn gedicht en behang nergens (!) loslaat. Voorstrijk zorgt dat een eerste laag verf niet in de muur trekt. In plaats van voorstrijk kan een passende kleur latex worden toegepast. Als je gaat verven zonder voorstrijken, is er een grotere kans op strepen en glansverschillen maar dit kan het effect van WOWpaint hebben. Wens je een subtiel effect, gebruik dan voorstrijk of latex voordat je 2 lagen WOWpaint aanbrengt.

WOWpaint bewaar je luchtdicht bij een constante temperatuur van ca. 18 graden, zorg voor hergebruik dat deze niet bevroren is geweest in een te koude schuur of verhit door de zon. Is dit wel het geval, is de verf niet meer te gebruiken.

Indien WOWpaint luchtdicht wordt bewaard bij een constante temperatuur van ca. 18 graden, niet bevroren is geweest in een te koude schuur of verhit door de zon is deze ca. 1 jaar houdbaar. Ongeopende blikken zijn ca.1,5 jaar houdbaar, indien op de juiste wijze bewaard.

Wanneer het blik na gebruik niet luchtdicht is afgesloten, te warm of te koud is bewaard of beschimmeld is geraakt, is de verf verkeerd bewaard. Te warm of koud bewaard? Dan is de verf niet meer bruikbaar. Beschimmeld? Verwijder de schimmel laag, voeg een beetje water toe, goed doorroeren. Indien de verf niet meer stinkt of klontert kan deze nog gebruikt.

We Are Wow Makers onderscheidt zich van andere verf merken doordat de verf- en kleur recepten én de authentieke storytelling uniek zijn. WE ARE WOW MAKERS is ontwikkeld door eigenaar Anouk van Studio AnoukB omdat zij voor haar projecten geen stucco look verf kon vinden die in slechts 2 lagen, met weinig voorbereiding zoals schuren of gronden kan worden opgebracht. Haar inspiratie ontstond op zonovergoten oorden, dit gevoel wilde zij vangen in een pot en mensen een ENDLESS SUMMER gevoel geven in eigen huis. DE VERF kan op vele ondergronden worden aangebracht, plafonds, muren, hout, beton, ongelakte meubels, pleister, gips en zelfs stof.

WOWpaint is ademend, mens-en mileuvriendelijk.

WOWpaint is ademend, mens-en mileuvriendelijk, dus zeer geschikt voor baby- en kinderkamers.

WOWpaint is een natuurlijke verf met een matte stucco look uitstraling. Net als bij andere verf merken wordt de eindkleur mede bepaald door de natuurlijke lichtinval, omgevingskleuren zoals de kleur van je vloer, verlichting etcetera. Wow Makers doen er alles aan jou zo goed mogelijk van dienst te zijn met kleur adviezen maar hoe de kleur op jouw project uiteindelijk uitpakt kunnen wij helaas geen invloed op uitoefenen.

WOWpaint is een natuurlijke verf met een beperkte houdbaarheid. Vanwege de versheid en houdbaarheid van ons product kunnen wij helaas geen verf retour nemen.WOWpaint sample cards worden met de hand geschilderd, dit is een tijdrovende klus en het vraagt veel papier wat in omloop is. Wij zijn er een voorstander van om zo min mogelijk papier te verspillen dus overleg altijd met je verkooppunt of je de stalen mag retourneren (sample card retour is geld terug of verrekenen met je verf).

Kleuradviezen geven wij graag. Dit kan via Whats-app 0651963307 of stuur een e-mail naar hello@wearewowmakers.com. Stuur 3 (Pinterest) foto’s van de kleur en sfeer die je graag wilt bereiken plus een overzichtsfoto per ruimte die je gaat schilderen. Voor een speed consult van 30 minuten rekenen wij € 60,00 en voor een slow consult van 60 minuten € 100,00. Indien jouw verkooppunt kleuradviezen geeft, dan gelden hiervoor de tarieven van jouw verkooppunt.

• WOWpaint is een watergedragen, kind- en milieuvriendelijke verf op basis van krijt met natuurlijke mineralen en maximale kleur pigmenten voor een intense, matte stucco look.
• WOWpaint is niet gelijk aan krijtverf, WOWpaint is dikker en heeft een andere samenstelling van grondstoffen.
• WOWpaint is een dekkende verf met subtiel stucco effect. Het bevat niet zoveel kleurschakering als limewash (kalkverf). WOWpaint is in tegenstelling tot limewashoverschilderbaar met andere verf.
• WOWpaint is te verdunnen met water, meer water is meer kleurschakering.
• WOWpaint breng je op met een natuurhaar blokkwast met “blonde” haren.
• Je gebruikt WOWpaint speels aan voor een stucco effect met veel structuur.
• Aanbrengen in 2 lagen.
• Verticale stroken aanbrengen zorgt voor minder structuur, subtieler stucco effect.
• Je mengt WOWpaint in een lege, schone emmer. Meer potten van dezelfde kleur meng je door elkaar om kleurverschil per muur te voorkomen.
• Potten uit verschillende batches breng je liefst aan op verschillende verdiepingen.
• Valt je iets vreemd op in de kleur of het effect tijdens het schilderen van laag 1? Meld het voordat je laag 2 opzet.
• WOWpaint is ademend en vochtregulerend. Omdat er vochttransport mogelijk is zal de verf dus ook niet snel bladderen. Deze eigenschappen maken WOWpaint ook geschikt voor MDF en onbehandeld hout.
• We Are Wow Makers stucco paint is 1 product waarmee je een ruimte op slechts 1 “zonnige” zondag kan transformeren tot een karakteristiek geheel.

We Are Wow makers is ontwikkeld door <a href=”https://anoukb.com” rel=”noopener” target=”_blank”>www.anoukb.com</a>